El nom de Raval be de l’àrab clàssic Rabad i es referia al barri exterior a la ciutat antiga o vella. Així que l’origen del barri on està aquesta església es remunta a molts segles endarrere, i qualsevol carrer o casa o edifici que encara està en peus forma part de l’historia de la Ciutat. En tots aquest segles s’ha caracteritzat per un barri de gent senzilla i en molts casos amb dificultats en la seva subsistència, però també podem trobar convents, una església romànica, i unes cases senyorials de gran importància sobre tot en el segle XIX.
Però avui el Raval no està escrita amb romanticismes o enyorances. Avui en el Raval hi ha universitats, museus, biblioteques, entitats socials, serveis públics, hotels … i a part de catalans, en la seva gran majoria hi viuen paquistanensos, filipencs, hindús, marroquins….. en definitiva ciutadans de 17 nacionalitats diferents, amb una població emigrant del 47% sobre el total del barri.
Aquí l’entitat Braval des de fa molts anys està treballant per tal d’aconseguir la integració al barri, a la societat, al país, a molts joves mitjançant l’esport i reforçant l’estudi. I encara que coneixíem els bons resultats d’aquest treball incessant, darrerament són notícia en el premsa. Fa un mes en la secció de La Contra de La Vanguardia es va publicar l’entrevista a un jove que gràcies a la tasca dels col·laboradors de l’entitat ha sortit endavant, i en aquesta web ens van fem ressò publicant-la; en el mateix sentit i línia, fa poc, igualment en La Contra es va publicar una nova entrevista a un altre jove que també explicava la seva relació amb Braval. Els felicitem pels bons resultats, i us convidem a llegir-la.
Cliqueu :
Isabel Hernández Esteban